Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Bart - Vrijdag 3 December 2021

  Is een elektrische mountainbike goed voor je conditie?

  Een elektrische mountainbike aanschaffen. Is dat niet een van de domste dingen die je kunt doen? Wil je mountainbiken, doe het dan goed. En niet met trapondersteuning. Of liggen de feiten anders? Is een elektrische fiets wel prima geschikt om mee te mountainbiken? En werk je op die manier toch ook aan je conditie?

  Op elke mountainbike trap je zelf

  Of je nu voor het mountainbiken een elektrische fiets neemt of een niet elektrische, trappen doe je altijd zelf. Mountainbiken gaat niet zonder dat jij beweegt. De motor helpt je pas als je zelf beweegt. Verder bepaal je natuurlijk helemaal zelf de mate waarin je wordt ondersteund. Die hangt onder meer af van de ondersteuningsstand die je kiest, maar ook van het terrein waarop je rijdt. En niet te vergeten van de inspanning die je zelf als mountainbiker levert.

  Ook op elektrische mountainbike veel inspanning vereist

  Mensen hebben weleens getest hoe groot het verschil nu is qua inspanning tussen een elektrische en een gewone mountainbike. Verrassend genoeg bleek dit verschil minimaal te zijn. Ook op een elektrische mountainbike werk je dus uitstekend aan je conditie. Wat bleek namelijk? Als iemand zo snel mogelijk een bepaalde rit wilde fietsen en hij deed dat de ene keer op zijn gewone mountainbike en de andere keer op een elektrische, dan scheelde dat qua tijd ongeveer een kwartier. Het is natuurlijk logisch dat je er met een elektrische mountainbike korter over doet.

  Hart moet hard werken

  Met de elektrische mountainbike leg je eenzelfde afstand dus sneller af. Maar hoe staat het nu met de inspanning en dus met de conditie die je wel of niet opbouwt? Blijkbaar is het verschil dan maar klein. Het bleek zelfs dat op de e-bike de maximale hartslag nog een stukje hoger lag. Dit vraagt dus net zoveel inspanning, maar het kost je minder tijd. Wil je daarom mountainbiken op een e-bike, dan bouw je zeker conditie op. Dat betekent vandaag nog naar de fietsenwinkel.

  Voor elektrische mountainbike naar fietsenwinkel

  Een ander voordeel van mountainbiken op een e-bike is dat je veel meer aandacht kunt schenken aan je techniek. Het fietsen gaat makkelijker, dus je kunt beter letten op bepaalde fietstechnieken tijdens bijvoorbeeld het klimmen en dalen.

  Handige tips en adviezen

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »