Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Amber - Woensdag 20 April 2022

  Voordeel fietsplan/fietslease werkgevers

  Het fietsplan is officieel door de  overheid gesteund en kent vele voordelen. Het zorgt ervoor dat de medewerkers vitaal en gezond blijven, doordat ze toch hun dagelijkse beweging krijgen door te fietsen naar het werk. Dit verkleint de kans op arbeidsverzuim. Het Nationale fietsplan geeft het aspect maatschappelijk verantwoord ondernemen een flinke boost, omdat door het fietsen de Co2 uitstoot van het bedrijf wordt verlaagd. Ook het leasen van fietsen op  naam van het bedrijf is flink toegenomen.

  Hoe werkt het fietsplan?

  Het fietsplan biedt de mogelijkheid dat jij als medewerker kan genieten van flink wat  belastingvoordeel bij het aanschaffen van een nieuwe elektrische fiets van Giant. Je vraagt je  werkgever of je via hem een fiets kan aanschaffen, hierdoor heb je extra veel voordeel. Uit je brutoloon kun je hem dan aanschaffen , net zoals je kilometervergoeding.  Hierdoor betaal je automatisch minder belasting. Voor 2015 was het niet mogelijk om een elektrische fiets aan te schaffen, omdat er een maximum bedrag werd gehanteerd. Tegenwoordig zijn er veel meer financiële mogelijkheden, die je kan bespreken met de werkgever.

  Nieuwe regeling WKR?

  Met de nieuwe werkkostenregeling kan de werkgever het budget voor jouw Giant elektrische fiets vaststellen. Je hebt hierbij ook recht op een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer. Je werkgever zou jou ook een renteloze lening kunnen aanbieden, die jij kan afbetalen met jouw kilometervergoeding. Dubbel voordeel dus.

  Hoe werkt het leasen?

  Gedurende de leaseperiode wordt het bedrag maandelijks ingehouden van het brutoloon van de werknemer. 15 tot 20% van het bedrag dat wordt ingehouden bespaart de werknemer op zijn/haar sociale lasten. De looptijd van de lease begint vaak vanaf 36 maanden en het maandbedrag wat je moet betalen is vaak inclusief onderhoud en reparatie. Als de werknemer de fiets ook privé wilt gebruiken, dan wordt er een bijtelling gerekend van 7% die wordt opgeteld op het netto-inkomen. Met een lease fiets heeft een medewerker geen recht op de onbelaste kilometervergoeding.

  Als je het aanschaffen van een elektrische fiets overweegt kun je het beste contact opnemen met DeliveryEBIKE, wij kunnen jou dan helpen met al jouw vragen. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken.

  Handige tips en adviezen

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »