Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Amber - Dinsdag 17 Mei 2022

    Belangrijke aspecten rondom het mountainbiken

    Als je zonder zorgen en goed voorbereidt op pad wil gaan, moet je bij het kopen van een mountainbike rekening houden met de onderdelen en de uitrusting. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden als je op pad wilt gaan en de vetste mountainbike routes wilt afleggen. Hieronder geven wij een paar belangrijke dingen waar je rekening mee kan houden.

    Populaire routes

    Bepaalde mountainbikeroutes zijn erg populair en liggen er altijd erg  mooi bij. Voor deze populaire routes kunnen ze vragen om een vignet. Dit vignet koop je en hiermee mag je rijden op de MTB-route. Met dit geld onderhouden ze de route, paden en de omliggende natuur. Zoek dus altijd eerst de MTB-route op waar je heen wil gaan en kijk of er om een vignet wordt gevraagd. Wees goed voorbereidt!

    Rijtechnieken

    Om het mountainbike goed onder de knie te krijgen is het belangrijk dat je over bepaalde capaciteiten beschikt en dat je ze goed traint. Snel anticiperen bij het schakelen is daarom erg   belangrijk. Schakelen bepaalt jouw snelheid op de verschillende soorten routes, zorg er altijd voor dat je het gevoel hebt dat je een tand zwaarder kan gaan rijden. Kijk wat verder vooruit, zodat je al naar de juiste versnelling kan schakelen. Als je een steile klim tegenkomt, moet je je gewicht goed verdelen. Hang daarom naar voren zodat het voorwiel niet loskomt. Bij het afleggen van een daling hang je naar achteren om te voorkomen dat je achterwiel loskomt. Als je tijdens de route hindernissen tegenkomt is het belangrijk dat je deze met overtuiging aflegt, om valpartijen te voorkomen. Maak goed gebruik van de clicks als je het achterwiel over een obstakel heen wilt zetten.

    Controle onderdelen

    Voordat je op pad gaat met je mountainbike is het belangrijk dat je checkt of de remblokken niet zijn versleten, je derailleur goed werkt, je ketting goed loopt en er geen speling in het balhoofd zit. Zorg ervoor dat je MTB goed loopt en controleer voor elke rit de bandenspanning om snellere slijtage aan de banden te voorkomen.

    Uitrusting

    Mountainbikeroutes liggen meestal in achteraf gelegen gebieden, ben dus goed voorbereid en neem bepaalde onderdelen zelf mee. Zorg dat je een fietspomp, inbussleutel, binnenband en twee bandenlichters bij hebt en voorkom dat je helemaal terug moet lopen.

    Beschik je over een goede mountainbike, maar zit je nog met enkele vragen of ben je opzoek naar een nieuwe mountainbike dan kun je altijd contact opnemen met Rijwiel Cash en Carry. Wij helpen je graag verder!

    Handige tips en adviezen

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »