Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Fietsplan

  Gebruik maken van het fietsplan?

  Bij Rijwiel cash en Carry kun je een nieuwe fiets aanschaffen met belastingvoordeel via de werkkostenregeling, ofwel de WKR. Jouw werkgever kan jou namelijk in de gelegenheid stellen om bij ons een fiets te kopen en betalen uit je bruto salaris. Je werkgever kan deze administratie vervolgens zelf regelen of uitbesteden aan een bemiddelaar als NFP/ FiscFree of BFN.

  Hoe koop ik een fiets via fietsplan?

  Informeer de administatie zelf regelt of een bemiddelaar inschakelt. Vervolgens heb je twee opties:

  Optie 1) Je bestelt een fiets en betaalt de factuur zelf waarna je deze later bij je werkgever declareert. Of je vraagt bij ons alvast een factuur op die je direct door je werkgever laat betalen. Informeer bij je werkgever tot welk bedrag je een fiets mag aanschaffen uit je bruto salaris.

  Optie 2) Je werkgever schakelt een bemiddelaar in voor de werkkostenregeling. Je kiest een fiets uit en over de eerste 749 euro rekent de bemiddelaar NFP/FiscFree of BFN van je werkgever 15% provisie, ook over eventuele accessoires. Indien de aanschafprijs hoger is, betaal je het resterende bedrag netto bij. Let op! Via deze optie is het totale belastingvrije bedrag (749-15%) 636,65 euro.

  Rekenvoorbeelden optie 2:
  >Je koopt een fiets met een aanschafprijs van 1200 euro. Je betaalt netto bij: (1200-636,65) 565,35 euro.
  >Je koopt een fiets met een aanschafprijs van 749 euro. Je betaalt netto bij: (749-636,65) 112,35 euro.
  >Je koopt een fiets met een aanschafprijs van 399 euro. Je vult in: ((399/85)*100) 469,14 euro i.p.v. 399 euro

  Hulp nodig?
  Neem gerust contact op met onze klantenservice. Ook als je twijfelt over welke optie er voor jou van toepssing is. Wij hebben veel ervaring met het verkopen van fietsen binnen het fietsplan en de nieuwe werkkostenregeling. Bovendien zijn er ook werkgevers die weer een andere methode gebruiken. Wij kunnen je helpen wegwijs te maken en je zo goed mogelijk te adviseren bij de aanschaf van een nieuwe fiets via fietsplan

  Waarom een fiets kopen via de werkkostenregeling?

  Hoe ga jij naar je werk? Met de auto? Met het OV? Of ga je met de fiets naar het werk? Of je nu al naar het werk fiets of twijfelt dit te gaan doen, het is mogelijk om via je werkgever een nieuwe fiets belastingvrij aan te schaffen met de nieuwe werkkostenregeling (WKR). Je betaalt deze fiets uiteindelijk uit je bruto salaris waardoor je geld bespaard.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »