Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Amber - Dinsdag 10 Mei 2022

  Veilig de weg op met je (klein)kinderen

  Het wordt steeds warmer en dat betekend dat de elektrische fietsen vaker de schuur uit worden gehaald. Samen met je klein kind een ijsje halen, genieten van de zon en even naar de kinderboerderij. Natuurlijk wil je dit zo veilig mogelijk doen en daarom zetten wij op een rijtje waar je op moet letten. Het klinkt voor de hand liggend, maar bij 51% van de gevallen is de veiligheid niet op orde, komen er voeten tussen de spaken en valt het kind op de grond met de fiets.

  Wat voor fiets is geschikt?

  Het hebben van een stabiele fiets is erg belangrijk. Hieronder valt het hebben van een stuurslot zodat deze niet  zomaar omvalt en de fiets moet voorzien zijn van een tweepoot standaard. Ook op een onstabiele ondergrond zorgt de tweepoot standaard ervoor dat je jouw kind veilig en gemakkelijk uit het zitje kan halen. Een kinderzitje maakt de fiets en het fietsen zwaarder, maar de elektrische motor compenseert deze weerstand voor je. Let wel op dat een kind pas vanaf 9 maanden mee mag op de fiets, dit komt omdat voor deze tijd de nek en rompspieren niet voldoende zijn ontwikkeld.

  Bevestigen van een voorzitje

  Een voorzitje is geschikt voor kinderen onder de 15kg, zo kun je nog veilig sturen en de veiligheid garanderen. Dit zijn meestal minderen tussen de 9 maanden en 3 jaar oud.

  Bevestigen van een achterzitje

  Een achterzitje is geschikt voor kinderen tussen de 10 en 21kg, deze kinderen zijn vaak tussen de 3 en 5 jaar oud. Er zijn verschillende soorten zitjes, wij raden de Yepp Maxi aan, als je wilt weten hoe je deze kan bevestigen kun je het beste onze eerdere blog bekijken over ‘Hoe bevestig ik een Yepp Maxi kinderitje?’.

  Veiligheid

  Voor dat je vertrekt met je (klein)kind is het van belang dat je de fietst controleert. Controleer of het fietsstoeltje voorzien is van een certificaat en voldoet aan de Europese norm. Laat een tweede persoon checken of het zitje goed is bevestigd en zorg voor spaakbescherming. Deze moet voorkomen dat je kind tussen de spaken komt met de voetjes. Vermijd een zadel met veren of scherm deze af zodat vingers hier niet tussen komen te zitten en controleer of de gordel en riempjes om de voeten vast zitten. Als je van de fiets afstapt en je zet hem op het standaard laat je kind niet in het zitje blijven zitten, je wilt niet dat de fiets omvalt met je kind erin.

  Handige tips en adviezen

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »