Elektrische mountainbikes

Elektrische mountainbikes zijn al een tijdje op de markt verkrijgbaar en ideaal voor de fanatieke sporter. Het zorgt ervoor dat je bij een klim geen snelheid verliest maar lekker op tempo blijft. Ideaal als je veel gebruik maakt van de mountainbike.

MTB Ebike

De elektrische mountainbike wordt ook wel afgekort tot de E-MTB en kun je vergelijken met een gewone elektrische fiets met trapondersteuning die een snelheid kan bereiken van 25 kilometer per uur. Doordat de mountainbike is uitgerust met een laag zwaartepunt van de motor, is deze fiets vergelijkbaar met dat van een gewone mountainbike zonder ondersteuning, wendbaar en goed te besturen. Met dit type fiets kun je 25 tot 45 kilometer per uur halen.

Gebruik van een e mountainbike

Een e mountainbike kopen wordt veelal door de sportieve mountainbiker gedaan. Naast dat je op een echte mountainbike fietst, kun je dankzij de elektrische ondersteuning flinke snelheden maken en verlies je bij het klimmen van heuvels geen snelheid meer bij de afdaling. Je kunt nu volop snelheid maken bij de afdaling en dat fietst lekker door. Ook wordt de fiets gezien als het extra verbeteren van jouw conditie. Je levert dezelfde krachtinspanning als bij het rijden op een gewone mountainbike, maar dan met een hogere snelheid. Zo train jij jouw spieren anders.

Voordelen van een elektrische MTB

Een groot voordeel is dat bij het kopen van elektrische mountainbikes je in gebruik minder zweet van de inspanningen die je levert, doordat je ondersteuning krijgt van de motor. Daarnaast wordt het beklimmen van steile heuvels/bergen een stuk makkelijker, waardoor je de extra snelheid in kunt zetten voor de afdalingen en zo lekker hard kunt fietsen. Er zijn echter toch ook wat nadelen te benoemen. Uiteraard is, net als bij de gewone elektrische fiets, een elektrische mountainbike kopen een aanslag op jouw portemonnee. Ook wordt de fiets vaak intensief gebruikt, waardoor de materialen zoals cassette en tandwielen iets meer te voorduren krijgen en deze onderdelen eerder aan vervanging toe zijn.

Ebike accu

De mountainbikes hebben een oplaadbare lithium-ion accu dat de motor aandrijft. Stop je met trappen, dan slaat de motor ook af om energie te besparen. De accu heeft wel een houdbaarheidsdatum, waardoor de mountainbikes vaak maar 7 jaar meegaat, afhankelijk van gebruik natuurlijk. Ook hangt de rijduur af van diverse factoren. Zo speelt weerstand een rol. Hoe meer weerstand je ervaart tijdens de rit, hoe sneller de batterij op gaat en je deze op moet laden.

Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
 1. Giant Trance E+ 1 Pro 29 2021
  Vanaf € 5.799,00
 2. Giant Trance E+ 2 Pro 29 2021
  Vanaf € 4.899,00
 3. Giant Trance E+ 3 Pro 29 2021
  Vanaf € 4.399,00
 4. Liv Vall-E+ 3 Power 2020 Starry Gray Dames
  Vanaf € 2.299,00
 5. Giant Trance E+ 3 Pro 2020 Red Heren
  Vanaf € 3.999,00
 6. Giant Trance E+ 2 Pro 2020 Chameleon Heren
  Vanaf € 4.499,00
 7. Giant Trance E+ 1 Pro 2020 Army Heren
  Vanaf € 4.999,00
 8. Giant Stance E+ 1 Pro 29er 2020 Blue Heren
  Vanaf € 3.899,00
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina