Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Amber - Dinsdag 8 Maart 2022

  Kniepijn door het fietsen

  De meeste fietsers ervaren kniepijn tijdens en nadat ze actief hebben gefietst. Dit symptoom kent  verschillende oorzaken en het is soms erg lastig om erachter te komen wat de kniepijn veroorzaakt. Het kan eraan liggen dat onderdelen slecht of verkeerd zijn afgesteld, maar het kan ook komen doordat iemand te veel traint en in de fase overbelasting terecht is gekomen.  Hieronder wordt uitgelegd waar de verschillende soorten kniepijn vandaan komen en hopelijk kunt u snel genieten van een pijnloos ritje op uw mooie racefiets.

  Oorzaak: schoenplaatjes

  Schoenplaatjes moeten goed worden afgesteld om te voorkomen dat uw voet te ver naar voren of achter staat op de pedalen. Een juiste stand zorgt ervoor dat uw voet in een natuurlijke positie staat en niet in een geforceerde positie tijdens het fietsen. Ook kunt u extra veel kracht zetten als het plaatje goed is afgesteld.  indien het niet goed is afgesteld kunt u pijnklachten ontwikkelen aan de binnenkant/buitenkant van uw knie, dit kunt u voorkomen/verminderen door het schoenplaatje te plaatsen onder de bal van de voet.

  Oorzaak: verkeerde houding

  Een verkeerde houding kan 2 redenen hebben. Reden 1 is dat u niet goed op de fiets zit en reden 2 is dat uw fiets fout is afgesteld en niet past bij uw lichaamsbouw. Deze twee redenen resulteren in kniepijn aan de knieschijf. Om te kijken of uw fiets past bij uw lengte en lichaamsbouw kunt u het beste naar een fietsenwinkel/dealer gaan, die u kan helpen bij het opbouwen van uw racefiets. Indien uw houding goed is en uw fiets goed is afgesteld kunnen de klachten veroorzaakt worden door overtraining. Hierdoor raakt de knieschijf geïrriteerd, zorg er daarom voor dat u op een goede racefiets zit zoals bijvoorbeeld de Giant TCR

  Oorzaak: zadelhoogte

  Pijn hebben in de knieholte komt niet vaak voor, de oorzaak is dat de knie voortdurend wordt overtrekt. Dit kan komen doordat iemand niet goed bij de trappers komt, het zadel te hoog is of omdat de afstand van het stuur tot aan het zadel te ver is. Laat je dus goed informeren bij de wielerzaak  waar u uw fiets koop.

  Als u een nieuwe fiets heeft moet uw lichaam even wennen, de kans dat uw knieklachten later afnemen is dus erg  groot. Ook is een goede warming-up erg belangrijk, het voorkomt blessures en het zorgt ervoor dat uw knieën al warm zijn voordat u begint aan uw rit. Veel succes!

  Handige tips en adviezen

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »