Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Amber - Dinsdag 8 Maart 2022

  Hoe onderhoud u uw fiets?

  Na het aanschaffen van uw nieuwe racefiets, stadsfiets of mountainbike gaat u natuurlijk heel wat kilometers maken. Dat houdt in dat u op een gegeven moment wel iets hoort aan de fiets, waarvan u denkt dat klinkt niet goed. Het grotendeel gaat dan meteen naar de fietsenmaker om de hoek, maar wist u dat u met het juiste gereedschap al heel ver kunt komen. In deze blog  geven wij u een paar handige tips, zodat u onnodig lange wachttijden bij de fietsenmaker om de hoek kunt voorkomen.

  Pech onderweg

  We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, een  fietsband met een spijker erin of wat glas. Voorkomen kunt u dit nooit, maar u kunt zich er zeer zeker op voorbereiden. Dus wat kunt  u nu het beste meenemen in uw zadeltas op de mountainbike, stadsfiets of racefiets? Nou daar hebben wij het antwoord op. Een mini fietspomp is altijd erg handig, indien de band lek is kunt u deze vervangen door een nieuwe binnenband of u kunt deze plakken met super patch. Het hebben van bandenlichters is hierbij wel noodzakelijk, want anders krijgt u de band niet van de velg. Het hebben van een zadeltas is dus erg handig.

  Afstellen van de derailleur

  Een van de grootste frustraties voor de wielrenners en mountainbikers onder ons, is dat je derailleur slecht schakelt. Dit kost extra energie, is frustrerend en kost u meer kracht. Om dit te voorkomen is het afstellen van je racefiets of mountainbike van groot belang. De meeste fietsen hebben een achter- en voor derailleur. De voorderailleur zorgt ervoor dat de bladen van de ketting goed overschakelen en de achter derailleur zorgt voor de spanning op de ketting. Als de derailleur moeilijk naar het buitenblad schakelt verhoog je de spanning en schakelt deze slecht naar binnen verlaag je de kabelspanning. Als u de stelschroef naar binnen draait verhoogt u de spanning en u verlaagt deze door hem naar buiten te draaien.

  Het vervangen van je stuur

  Het is erg belangrijk dat het stuur van uw MTB of racefiets fijn en comfortabel aanvoelt. Als dit niet het geval is kunt u nekpijn of fysieke ongemakken krijgen. Dit kunt u voorkomen door uw stuur te vervangen met behulp van een inbussleutel. Hieronder worden voor zowel de racefiets als MTB de stappen toegelicht.

  Stappen vervangen MTB stuur

  1. Verwijder de handvaten en shifters.
  2. Verwijder het stuur.
  3. Sluit af met het terug plaatsen van de remmen, shifters en handvaten.

  Stappen vervangen racefiets stuur (Duurt ongeveer 15 minuten)

  1. Kijk naar de maat van de stuurpen en het stuur.
  2. Verwijder het stuurlint en de tape daaronder.
  3. Verwijder de shifters van het stuur.
  4. Verwijder het stuur en breng montagevet aan.
  5. Plaats het nieuwe stuur, stel deze af en draai vast.
  6. Plaats de shifters terug en tape de kabels vast.
  7. Sluit af met het plaatsen van een nieuw stuurlint.

  Handige tips en adviezen

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »