Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Amber - Dinsdag 5 April 2022

    Beklimmingen die je gehad moet hebben

    Je kent het wel je houdt van uitdagingen, avontuur en stiekem zul je voor jezelf al een bucketlist hebben opgesteld met beklimmingen die je nog wilt gaan doen. De echte uitdagende beklimmingen binnen Europa, bevinden zich toch echt in het Alpen en Pyreneeën gebied. Denk aan de beroemde Tour de France, fietsliefhebbers of niet iedereen heeft er wel eens van gehoord. Je zult best wel eens hebben gevraagd aan een andere fietsliefhebber welke beklimmingen hij of zij nou echt op hun verlanglijstje hebben staan. De antwoorden die hieruit komen lopen erg uiteen en daarom hebben wij een lijst opgesteld, waarmee je jouw bucketlist van beklimmingen verder kan gaan uitbreiden.

    Wel is het noodzakelijk dat je voor deze beklimmingen beschikt over een goede racefiets, die nagekeken is voordat je gaat beginnen aan een van deze beklimmingen.

    Franse Alpen: Col de la Madelaine

    Je start aan de zuidzijde kant in La Chambre, vanuit hier leg je 19 kilometer af naar de top van de berg gelegen op een hoogte van 1993 meter. Deze beklimming heeft een gemiddelde stijging van 8% en heeft een prachtig uitzicht. Gedurende de rit kom je door kleine dorpjes en het skigebied Longchamp.

    Franse Alpen: Col de la Colombière

    11,8 km wordt er in  totaal afgelegd, voordat  je de top bereikt die op een hoogte ligt van 1613 meter. De steilste 100 meter hebben een hellingspercentage van 16,6% en het totale gemiddelde van de route is 5,8%. Alleen het begin en het einde van de rit zijn erg zwaar.

    Franse alpen: Mont Ventoux

    Gedurende de klim van 20,8 km wordt het steeds steiler. Dit ga je zeker voelen aan je benen, daarom moet je je krachten goed verdelen. Het steilste stuk is 13,3%, meet een gemiddeld percentage van 7,7%. Ook staat er heel vaak een harde wind op de  Mont Ventoux dit maakt de rit extra zwaar.

    Franse Alpen: Alpe d’Huez

    De top van de berg ligt op een hoogte van 1840 meter en is 13,9 km lang. De eerste paar kilometers hebben een percentage van 10% en gedurende de rit neemt dit af naar een hellingspercentage van 3%.  Onderweg kom je 21 bochten tegen en kun je genieten van het prachtige uitzicht.

    Franse Pyreneeën: Tourmalet

    Deze route is 18,3 km lang en de steilste 100 meter kent een hellingspercentage van 11,1%. Het heeft 1124 klimpunten en heeft een gemiddeld percentage van 7,7%. Je kunt gedurende de klim genieten van een prachtige omgeving met een mooi uitzicht.

    Italiaanse Alpen: Scanuppia

    Deze berg is zelfs zo moeilijk dat de Giro hier niet wordt gereden. Het steilste stuk is 45% en het wegdek is erg slecht. Voor deze rit moet je goed getraind zijn, het juiste  verzet hebben en een heleboel kracht.

    Italiaanse Alpen: Stelvio

    Deze berg ligt in het Noorden van Italië en heeft een hoogte van 2758 meter, dit maakt deze berg een van de zwaarste beklimmingen die de wielersport kent. Deze route is 21,5 km lang, bevat 40 haarspeldbochten, heeft een gemiddelde stijging van 7,1% en kent een maximale stijging van 14%.

    Spanje: Sa Calobra

    Deze beklimming heeft een hoogte van 682 meter en ligt bij Majorca. Jaarlijks gaan meer dan 65000 wielerliefhebbers het avontuur aan, om te genieten van het prachtige uitzicht en de steile klim. Deze liefhebbers trotseren 10,1 km, met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5%.

    Handige tips en adviezen

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »