Jongensfiets

Lekker rijden op een jongensfiets

Van jongs af aan houden veel jongens van voetballen, maar door de winst van Tom Dumoulin in de Giro d´Italia doet wielrennen het goed. Een echte jongens fiets, zoals de Alpina Yabber en de Alpina Trial mag een stuk stoerder zijn om indruk te maken op vriendjes en genoeg te verschillen van meisjesfietsen. Voor een fiets van kwaliteit verdient het om tijd en geld in te investeren. Het maakt hierbij niet uit of het om een jongensfiets of een fiets voor volwassenen gaat. Een ander verschil tussen de jongens en de grote mensen telt zwaarder mee bij de aankoop. Kinderen groeien namelijk hard waardoor ze sneller aan een nieuwe fiets toe zijn.

Jongensfietsen voor de allerkleinste jongens

Hoe weet u nu welke jongens fiets het beste is om te kopen? Natuurlijk houdt u rekening met de kosten en een mogelijke groeispurt van het ventje. Jongens groeien op iets oudere leeftijd nog langer door dan meisjes. Laten we daarom eerst kijken naar de leeftijd waarop ze voor het eerst op een jongens fiets stappen. U koopt al een loopfiets voor peuters of kleuters in de leeftijd van een jaar of drie a vier. Nu al komen ze stoer voor de dag wanneer ze de show stelen met hun nieuwe cadeau. Deze jongensfiets heeft nog geen slot en is voorzien van een handrem.

Jongensfietsen zonder zijwieltjes

Op een loopfiets gaat het er nog redelijk veilig aan toe vergeleken met een serieuze jongens fiets. Voor iedere ouder breekt een speciaal moment aan als hun zoon of dochter voor het eerst zonder zijwieltjes fiets. Het zijn van die hoogtepunten waar je als ouder bij wil zijn. Deze nieuwe stap betekent ook dat hij die loopfiets verruilt voor een grotere jongens fiets. Ook aan de fiets ziet u hoe hard de tijd vliegt. Voor uw het weet rijden ze op een stoere racefiets met handrem, racespatborden en een dichte kettingkast.

Jongensfiets zoals het hoort

Het gezegde ´jong geleerd is oud gedaan´ geldt ook voor fietsende jongens. In de leeftijd van vier tot zes jaar leven ze zich al uit op de racefiets. Op deze leeftijd valt er al veel meer te kiezen bij een jongens fiets dan enkele jaren eerder. Hij moet niet alleen passen bij het geslacht en de leeftijd van het kind, maar ook bij zijn persoonlijkheid. Sommige jongens houden van uitgesproken stoer, de volgenden gaan voor een kleurrijker model en weer een andere groep neemt een meer neutrale jongens fiets. Dat is allemaal goed, zolang hij er maar blij van wordt.
 

Op weg naar het verkeersexamen

Als ze een jaar of tien zijn dan leggen de jongens en meisjes hun verkeersexamen af in groep zeven. De jongens fiets krijgt dan een kritische keuring om te controleren of hij aan de strenge eisen voldoet om mee te doen aan het examen. Het komt dus mooi uit als uw jongen dan net op een nieuwe fiets rijdt. Zo´n racefiets voor jongere kinderen blijft geschikt tot een jaar of acht. Daarna zie je steeds vaker een meer volwassen jongens fiets, zoals de Cortina U4 met een terugtraprem of handrem en verlichting aan zowel de voorkant als de achterkant.
 

Nieuwe fase, geen jongensfiets meer

De smaak van de jongen, uw budget, maar vooral zijn leeftijd speelt dus een belangrijke rol bij het kopen van de beste jongensfiets. Voor een vierjarige op de loopfiets heeft de jongens fiets een heel andere betekenis dan een tienjarige die bij zijn verkeerexamen indruk hoopt te maken op vrienden. Binnen enkele jaren krijgt de fiets een grotere functie als de jongens de overstap maken naar de middelbare school. Ineens gebruiken ze hem nog vaker en wil iedereen er bij horen, maar op elke leeftijd willen jongens een cool exemplaar.
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-24 van 35

Pagina
per pagina
 1. Alpina Clubb 18 inch Orange Pearl Jongens
  Normale prijs € 269,00 Speciale prijs € 179,00
 2. Batavus CNCTD 3 24 inch Mat Zwart Jongens
  Normale prijs € 459,00 Speciale prijs € 409,00
 3. Batavus Packd 3 26 inch Mat Zwart Jongens
  Normale prijs € 419,00 Speciale prijs € 375,00
 4. Batavus Packd 3 24 inch Mat Zwart Jongens
  Normale prijs € 419,00 Speciale prijs € 375,00
 5. Loekie Pick Up 26 inch N3 Black Red Jongens 2020
  € 429,00
 6. Loekie Pick Up 24 inch N3 Black Red Jongens 2020
  € 419,00
 7. Loekie Pick Up 20 inch Grey Matt Jongens 2020
  € 329,00
 8. Loekie Pick Up 20 inch Black Red Matte Jongens 2020
  € 329,00
 9. Loekie Pick Up 16 inch Black Red Matte Jongens 2020
  € 199,00
 10. Loekie Pick Up 12 inch Black Red Matte Jongens 2020
  € 179,00
 11. Alpina Yabber 16 inch Black Traffic Red Jongens 2020
  € 239,00
 12. Alpina Yabber 12 inch Space Blue Matt Jongens 2020
  € 209,00
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-24 van 35

Pagina
per pagina