Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nick - Dinsdag 15 Februari 2022

  Efficiënt afvallen d.m.v. fietsen

  Hoewel afvallen altijd een uitdaging is, kan het wegwerken van buikvet soms een onmogelijke taak lijken. Het is dus zeker niet onmogelijk. Goede en voldoende lichaamsbeweging met de juiste tools is de sleutel tot het verbranden van vet, inclusief buikvet. Misschien wil je je workout compleet maken door te fietsen. Is fietsen een effectieve manier om buikvet te verbranden? Je vindt het in dit artikel!

  Werkt het eigenlijk wel?

  Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat plaatselijk gewichtsverlies niet mogelijk is met enige vorm van fysieke activiteit. Of je nu buik- of armtraining doet, zwemt of fietst, het vet dat je verbrandt is nooit gelokaliseerd. Buikoefeningen kunnen je echt helpen om sterkere buikspieren te krijgen, zodat je een strakkere maag kunt krijgen. Maar om die strakke buik te zien, moet je eerst voldoende vet verbranden. Hoewel het onmogelijk is om buikvet op een fiets aan te pakken, is het een uitstekende manier om vet om te zetten in energie voor gewichtsverlies. Fietsen om buikvet te verbranden is zeker mogelijk als je regelmatig fietst en gezond en matig eet.

  Stress verlagend

  Als je gestrest bent, maakt je lichaam cortisol aan, het hormoon dat ervoor zorgt dat je sneller aankomt. Als je ook een 'stresseter' bent, is afvallen bijna onmogelijk. Dus je wilt stress verminderen. Dit is niet alleen goed voor het afvallen, maar ook voor je gemoedsrust. Maak van fietsen een sport die je kan helpen om te gaan met stress. Vrijwel elke oefening stelt je in staat om te ontspannen, maar fietsen is rustiger door je bewegingen. Versterk het rustgevende effect van fietsen door naar het park of het bos te gaan. Het is bewezen dat fietsen in de natuur een ontspannend effect heeft op ons. Een half uurtje per dag naar buiten gaan kan de cortisolspiegel al flink verlagen. Ga er dus op uit op de fiets, want dan ga je een stuk makkelijker afvallen op de fiets!

  Wat voor soort fiets om buik te verliezen?

  Ben je gemotiveerd om buikvet te verbranden door te fietsen? Dat is zo mooi! Misschien vraag je je gewoon af welke rit je moet kiezen. Ga je mountainbike, fiets, e-bike of hometrainer? Het is allemaal mogelijk. Het nadeel van een hometrainer is dat je niet lekker in de groene natuur bent. Wat een steeds populairdere vorm van fietsen is, zijn elektrische fietsen. Je denk nu misschien dat dat helemaal niet zo intensief is, maar dat is zeker niet waar. Ook elektrische fietsen is goed voor de inspanning en beweging.

  Handige tips en adviezen

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »