Speed pedelecs

Moet je grote afstanden afleggen en wil je ook eens een ander vervoermiddel gebruiken dan de auto? Dan is de speedbike, ook wel de speed pedelec genoemd, een goede optie. Door de snelheid die je ermee kunt bereiken, ben je niet alleen sportief bezig, maar ook lekker in de buitenlucht en worden files vermeden.

Pedelec fiets

De speedbike is een fiets dat elektrisch wordt aangedreven en die sneller dan 25 kilometer per uur kan bereiken. Je moet bij deze fiets wel meetrappen wil je een bepaalde snelheid kunnen bereiken om vooruit te komen. De fiets past immers de elektrische ondersteuning aan aan de energie die jij als fietser hiervoor levert.

Gebruik speed pedelec

Voor mensen die dagelijks in de file staan voor woon-werkverkeer of lange afstanden moeten rijden, kan deze pedelec fiets een uitkomst zijn. Je bent sportief bezig, in de buitenlucht en vaak toch sneller op het werk dan met de auto. Uiteraard moet je wel rekening houden hoe snel de accu leeg gaat qua afstand fietsen, anders kom je voor een verrassing te staan.

Voordelen en nadelen van een speedbike

Ben je op zoek naar zo'n snelle elektrische fiets, dan moet je uiteraard de voor- en nadelen tegen elkaar opwegen. Een speed pedelec kopen kent als voordeel dat je meedraagt aan een beter klimaat en milieubewust bezig bent. Je gebruikt immers geen auto of maakt gebruik van het openbaar vervoer en produceert dus geen uitstoot. Daarnaast maakt de fiets flinke snelheden, meer dan 25 kilometer per uur. Je bent vaak sneller op je bestemming dan met andere vervoersmiddelen, je bent in de buitenlucht en bent in beweging wat weer voordelen oplevert voor jouw gezondheid. Toch zijn er ook nadelen te benoemen. De fiets is erg duur in de aanschaf als je deze vergelijkt met een gewone elektrische fiets. Daarnaast ben je verplicht een helm te dragen en gebonden aan diverse verkeersregels die ook gelden voor brommerrijders. Het rijden op een fietspad is vaak verboden.

Regels omtrent snelle fietsen

De fiets wordt ook wel als bromfiets gezien, vanwege de snelheid die het kan bereiken. Een speed pedelec mag alleen op fietspaden waar ook brommers mogen rijden of op fietspaden waar brommerverkeer is toegestaan. Op andere fietspaden is het verboden te fietsen met dit type fiets vanwege de snelheid die het kan maken. Tevens heb je, net als bij het besturen van een brommer, een rijbewijs en WA-verzekering nodig. Je moet er dan ook minimaal 16 jaar voor zijn om de fiets te besturen. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht.

Kortom, het aanschaffen van de fiets kan een mooie bijdrage leveren aan woon-werkverkeer mits je hier voldoende gebruik van maakt. Zo fiets je als het ware de kosten voor de aanschaf ervan er weer uit en bespaar je uiteindelijk op benzinekosten of kosten die je maakt voor het openbaar vervoer. Daarnaast kan het zijn dat jouw werkgever een fietsplan heeft waardoor je korting kan krijgen op de aanschaf.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.