Elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn een ideaal alternatief voor scooters en bromfietsen. Dit komt doordat de snelheid van een elektrische fiets gelijk is aan de snelheid van een scooter. Maar dit is niet alles, want er zijn nog veel meer voordelen. Zo zijn elektrische fietsen milieuvriendelijk en heb je er geen rijbewijs voor nodig. Ook verbruiken ze geen benzine dus dat scheelt ook weer in de portemonnee. Als u voor de bezorging een e bike gebruikt, krijgt u natuurlijk een groene imago met uw bedrijf en zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen. Daarom is de elektrische fiets echt iets van deze tijd. De ebike wordt ook steeds populairder, niet alleen bij ouderen, maar ook bij mensen jonger dan 30 jaar. Op dit moment zijn er meer dan een miljoen elektrische fietsen in Nederland.

Wat is een elektrische fiets?

Misschien vraagt u zich af wat nu exact de kenmerken zijn van een elektrische fiets. Er worden soms ook zoveel termen door elkaar gehaald. Bij een elektrische fiets trapt u zelf ook. Het grote verschil met een gewone fiets is dat u hierbij ondersteunt wordt. Het trappen gaat daarom een stuk gemakkelijker en lichter. Deze ondersteuning wordt geboden door een accu en een motor.

Een E-bike kopen bij Rijwiel Cash en Carry

Bent u op zoek naar een betrouwbare elektrische fiets, dan bent u bij Rijwiel Cash en Carry aan het juiste adres! Hier worden niet alleen diverse elektrische fietsen van verschillende merken verkocht, maar ook onderhoud en reparaties worden hier uitgevoerd. Zo blijft uw e bike in topconditie, zodat u het maximale uit uw elektrische fiets kunt halen. Rijwiel Cash and Carry levert elektrische fietsen voor verschillende doeleinden. Als je interesse hebt in een elektrische toerfiets, dan is de Giant Dailytour zeker de fiets voor jou. De comfortabele Grand Tour E + is perfect voor lange afstanden. Daarnaast is het een hele fijne fiets. Met deze fiets heb je echt een "eye-catcher". Door het fraai gevormde aluminium frame en luxe details is dit echt een fiets die tot de A-klasse behoort. Ook heeft deze fiets een overzichtelijk display met veel functies in het midden van het stuur, een geïntegreerde verlichting en verstelbare stuurpen. Een andere eersteklas e bike is de Giant Entour E +. Met deze veelzijdige elektrische stadsfiets fiets je in korte tijd lange afstanden. Entour E + is een van de eerste elektrische fietsen met een automatische hulpfunctie. Het biedt precies de juiste hoeveelheid ondersteuning, zodat u probleemloos en comfortabel kunt fietsen. U kunt op deze Entour tot 300% ondersteuning configureren. De Entour E + geeft je ook genoeg energie om lange afstanden af  te leggen met een 300 Wh, 400 Wh of 500 Wh EnergyPak.

Waarom een elektrische fiets kopen?

Waarom zou u nu eigenlijk een elektrische fiets aanschaffen? Er wordt toch overal en telkens weer gezegd dat mensen meer moeten bewegen? Dan is het toch veel en veel verstandiger om een gewone fiets te kopen? Dan bewegen mensen tenslotte intensiever dan wanneer ze ondersteuning krijgen bij het fietsen. Dit is een logische vraag die vaker wordt gesteld. Toch is deze stelling niet juist. Het blijkt juist in de praktijk dat zowel veel heren als dames ebikes veel vaker pakken dan een normale fiets. Is het werk bijvoorbeeld meer dan 10 kilometer bij het woonadres vandaan, dan kiezen de meeste personen voor de auto. Staat er echter een elektrische fiets in de schuur of garage, dan is de fiets een goede optie. Het grote voordeel is dat er minder tijd kwijt is en bovendien komt u niet helemaal bezweet aan op het werk. Verder zijn er ouders die hun kinderen met een bakfiets naar school brengen. Dat is natuurlijk een hele goede keus. Zij laten de auto op die manier staan. Heeft een vader of moeder echter een paar kinderen in een bakfiets zitten, dan is het trappen aardig zwaar. Een elektrische fiets is dan een uitstekend alternatief. Dus door een elektrische fiets aan te schaffen, kan de auto vaker voor de deur blijven staan. Alleen maar positief.

Elektrische fiets voordeel!

Bij Rijwiel Cash and Carry bieden we verschillende acties aan met pakketkortingen. U kunt bijvoorbeeld elektrische fietsen samen met aanverwante producten kopen. Denk aan extra accu's of fietsdragers. Er zijn kortingen beschikbaar voor de volgende fietsen:

Positie van de motor van een e-bike

Uiteraard is de motor heel cruciaal voor een e bike. Er zijn verschillende plaatsen waar een motor geplaatst kan worden. Het motorsysteem is enorm bepalend voor een e bike. De motor is aanwezig in de trapas, in het achterwiel of in het voorwiel. Een mooi voorbeeld van een kwalitatief goede ebike met een voorwielmotor is de Giant Ease.

Dit zijn de 3 verschillende mogelijkheden. De motorpositie is erg bepalend, dus wilt u een elektrische fiets aanschaffen, oriënteer u daar dan goed op. Rijdt u op een fiets met een achterwielmotor, dan geeft dat namelijk een heel ander gevoel als wanneer u fietst op een model met een middenmotor. U kunt hier bij de fietsenwinkel uitgebreide informatie over verkrijgen. Daarnaast is het zeker aan te raden om een testrit te maken. U ervaart dan zelf de verschillen en kunt ook even voelen wat u zelf het prettigst vindt.

Mogelijkheden rondom accu van elektrische fietsen

De motor van een elektrische fiets is dus heel belangrijk. Minstens zo cruciaal is echter de accu. Deze zorgt voor de toestroom van elektriciteit. Heel onmisbaar dus, want anders doet de motor niets. Er is veel keus op het gebied van accu’s. Denk dan aan grootte, aan merken en ook aan de positie. Sommige accu’s bevinden zich in de achterdrager, anderen op het frame en weer andere zijn geïntegreerd in het frame. Een groot voordeel van de accu in de achterdrager is dat dit de prijs drukt. Deze modellen worden dan ook het meest verkocht. Gaat u echter voor het design, dan is een fiets waarbij de accu op het frame zit wel een betere keus. De accu is dan mooi verwerkt in de al aanwezige vormen van de fiets en valt minder op. Gaat u echter voor een zo scherp mogelijke prijs, dan is de fiets met de accu op de achterdrager de beste keus. De allermooiste fietsen zijn toch wel die modellen waarbij de accu’s helemaal zijn weggewerkt in de onderbuis van het frame. Dit zorgt voor een mooie, strakke en luxe uitstraling. Het is overigens wel van belang om de accu goed te onderhouden. Alleen dan blijven ze voor langere tijd optimaal werken.

Wat is een speed pedelec?

Speed pedelecs zijn ook elektrische fietsen, maar dan wel net even anders. Dit is namelijk een bijzonder snelle elektrische fiets. Hiermee zijn zelfs snelheden van wel zon 45 km/h te behalen. Bij een gewone e-bike is dat niet meer dan 25 km/h. Daarom gelden er echter wel speciale regels bij het gebruik van een speed pedelec. Zo zijn mensen die hierop rijden verplicht om een helm te dragen. Ook is er een kenteken nodig en dient de fiets WA verzekerd te worden. Wilt u dus een zeer snelle e-bike, een speed pedelec, kopen, dan komt daar nog wel niet iets meer bij kijken. Daar tegenover staat natuurlijk de hogere snelheid die behaald kan worden.

E-bike aanbiedingen

Rijwiel Cash en Carry biedt ook diverse oudere modellen aan. Denk aan kortingen tot wel 40%! Bekijk het fietsaanbod, bezoek ons en/of bestel de fiets van uw keuze online en ervaar de voordelen van Rijwiel Cash en Carry.

Is een e bike hetzelfde als een elektrische fiets?

Het lijkt soms maar ingewikkeld al die termen rondom elektrische fietsen. De een heeft het over een ebike en de ander over een elektrische fiets. Zit daar verschil tussen of gaat het om eenzelfde rijwiel? En moet er nu wel of geen streepje tussen e en bike. Officieel is het streepje wel gewenst, maar we zien in de praktijk dat er nog weleens een loopje genomen wordt met deze spelling. Verder zijn e bikes en elektrische fietsen helemaal hetzelfde. |Bij het zoeken naar een nieuwe ebike kun je wel kijken naar de verschillen uitvoeringen. Zo zijn er mountainbikes maar ook elektrische mountainbikes. Maar het verschil zul je ook snel zien in het prijsverschil.

De woorden zijn dus gewoon synoniemen van elkaar. E-bike klinkt misschien net even iets moderner, maar dat is dan ook het enige verschil. Heeft u het echter over een speed pedelec, dan gaat het wel echt om grotere verschillen.

Hip op de elektrische fiets

De tijd dat alleen senioren op de e-bike reden, is echt voorbij. De elektrische fiets is er nu voor iedereen. Ook tieners en pubers zijn steeds vaker te zien op de e bike. Dit is ideaal wanneer zij een lange afstand moeten afleggen naar school. Ze hoeven niet meer met de bus, maar ze stappen elke morgen fris en gezond op hun fiets. Natuurlijk is de uitstraling van de fietsen hierdoor alleen maar belangrijker geworden. Gaat het mensen soms vooral om het praktische nut, zeker bij jongere personen is dat vaak een ander verhaal. Een fiets moet hip en trendy zijn, denk aan de nieuwe Cortina E-U4 transportfiets. Nu, dat is absoluut mogelijk bij elektrische fietsen. Er is steeds meer aandacht gekomen voor uitstraling en design. Denk hierbij aan het ontwerp zelf, maar ook aan de kleuren. Wilt u op de elektrische fiets naar het werk, naar een etentje, naar vrienden of naar school? Of ga jij wel graag op een trendy manier door het verkeer? Dat kan absoluut op een elektrische fiets. De nieuwste snufjes zijn populair. Op een sportieve manier rijdt u op uw e-bike door de stad. Er zijn maar weinig andere verkeersdeelnemers die het idee krijgen dat u op een e bike fietst. Dat is er bij de moderne elektrische fietsen niet meer van af te zien. Het is natuurlijk fantastisch om niet op te vallen op de fiets, maar om wel moeiteloos de steilste bruggen en sterkste tegenwinden te trotseren.

Populair

Uitgelicht

Ebike sport

Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
  1. Sparta M11Ti 2020 Smart Ltd 500wh Black Heren
    Vanaf € 2.699,00 Normale prijs € 2.999,00
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina