Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Kunnen we je helpen met je keuze?

  Je kunt heel eenvoudig rechtsonder in beeld een livechat openen of bellen naar 040-2950198

  Contact

  Elektrische racefietsen

  Wat is een elektrische racefiets nu eigenlijk? Een elektrische racefiets of ook wel een e-bike genoemd, is een tweewieler met een geïntegreerde elektromotor die een beoefenaar enige vorm van assistentie aanbiedt bij het afleggen van een traject. Deze motorische hulp kan vele vormen aannemen. Elektrische wielrenfietsen krijgen een soort pedelec as Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Geen producten gevonden...

  Wat is een elektrische racefiets nu eigenlijk?

  Een elektrische racefiets of ook wel een e-bike genoemd, is een tweewieler met een geïntegreerde elektromotor die een beoefenaar enige vorm van assistentie aanbiedt bij het afleggen van een traject. Deze motorische hulp kan vele vormen aannemen. Elektrische wielrenfietsen krijgen een soort pedelec assistentie en is zowat de populairste optie. Bij een elektrische racefiets kopen wordt extra aandacht gevraagd in verband met de motoren en vooral op gebied van het vermogen. Pedelec motoren bijvoorbeeld zijn gemonteerd op het gedeelte waar de pedalen vastzitten, de meeste elektrische racefietsen zijn uitgerust met een vermogen van minstens 750 watt en meer.

  Racefiets elektrisch versus gewone fietsen

  Een elektrische racefiets kopen verschilt uiteraard van een normale gewone elektrische herenfiets. Afgezien van het voor de hand liggende elektromotor systeem dat in een e-bike kan worden geïntegreerd, beginnen elektrische racefietsen steeds meer op hun traditionele broertjes op pedalen te gelijken. Het grote onderscheid tussen een standaardfiets en een elektrische racefiets kopen is de bouw van het frame, de versterkte vorken en bepaalde componenten om de aangeboden extra belastingen aan te kunnen.

  De eigenschappen van een e bike racefiets

  Aan welke eisen moeten elektrische racefietsen voldoen? Een elektrische wielrenfiets combineert de rollende en aerodynamische efficiëntie van een traditionele racefiets met de moeiteloze kracht van een Pedelec-aandrijfeenheid. Het resultaat stelt fietsers van alle niveaus in staat om elke klim of heroïsche Ronde van Frankrijk rit met meer gemak aan te gaan. Een col zoals de Tourmalet beklimmen is nu geen vage droom meer, maar gewoon realiteit. Een elektrische racefiets kopen zorgt dat die wensdroom in vervulling kan gaan. Met een op duurzaamheid gerichte geometrie, zijn deze fietsen het best geschikt voor lange afstanden te overbruggen of het aanpakken van een heuvelachtig terrein dat een professionele renner zou doen huiveren. De frames worden meestal gemaakt van aluminium of koolstofvezel, terwijl andere bepaalde opties vergelijkbaar zijn met de bekende traditionele racefietsen. Remkracht wordt meestal geleverd door hydraulische schijfremmen, terwijl wielen worden gebouwd met extra spaken voor extra robuustheid en sterkte. De banden zijn meestal breder dan standaard om extra comfort, grip en lekbestendigheid te bieden.

  Verlies de batterij niet uit het oog

  Het batterijpakket is misschien wel een van de belangrijkste aspecten van het elektrische fietsmotor systeem. E-bikes worden meestal verkocht met één batterijpakket, maar op sommige motorsystemen is het mogelijk om twee batterijpakketten achter elkaar te laten werken waardoor het aanbod effectief wordt verdubbeld. De laadtijden zijn afhankelijk van de batterijcapaciteit, de stroomsterkte van de lader en de stroomstandaarden. Een volledige lading die volledig leeg is, duurt ongeveer drie tot vijf uur. De meeste motorsystemen worden standaard geleverd met een lader van twee ampère, met krachtigere opties. Je mag verwachten dat een batterij een bruikbare levensduur heeft van meer dan duizend volledige laadsessies.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking