Cortina Omafiets

Nooit te jong voor een Cortina Omafiets

Omafietsen zijn zowel bij volwassenen als bij kinderen populair. Meisjes willen eenzelfde fiets als mama en ook jongens vinden in deze categorie stadsfietsen die passen bij hun imago en hun activiteiten. Schoolkinderen kiezen vaak voor de Cortina omafiets. De grotere kinderfietsen zijn helemaal afgestemd op de activiteiten en de smaak van jonge mensen. Je kunt er zonder moeite een kratje voorop (en soms ook achterop) bevestigen voor je schooltas en je sportspullen. Handig en veilig. De Cortina omafietsen hebben het karakter van het oude model behouden, maar door hun modieuze accenten passen ze precies bij de smaak van de modegevoelige jeugd. Ouders zweren bij een Cortina omafiets vanwege hun betrouwbare en degelijke uitvoering.

De Cortina Omafiets hoort bij Nederland

De naam Omafiets ontstond in de jaren zeventig van de vorige eeuw. In het buitenland heet dit model sindsdien ook wel 'Dutch bike', niet omdat wij dit model hebben uitgevonden, maar wel omdat alleen wij al meer dan een eeuw trouw zijn aan de omafiets. Aan het eind van de negentiende eeuw werd de mannenfiets met dwarsstang geschikt gemaakt voor rokkendragende, fietsende vrouwen. In veel westerse landen werd het model enthousiast ontvangen maar raakte uiteindelijk totaal uit de mode. Bij ons bleef de vraag naar dit type fiets met jasbeschermer, terugtraprem en glanzend zwarte kettingkast zonder veel aanpassingen, bestaan.

Cortina omafiets: vervoermiddel als mode-artikel

In de jaren zeventig begon de omafiets aan een ongekende opleving. Juist het nostalgische model was de trekker. Wie nu naar de omafiets kijkt, ziet vaak kleurige modellen voor kinderen vanaf een jaar of vier en jongeren die er dagelijks op naar de middelbare school fietsen. De Cortina omafiets is daar een goed voorbeeld van. Het frame van het klassieke model is subtiel aangepast en wordt uitgevoerd in een groot aantal trendy kleuren. De kettingkast, de jasbeschermer en het zadel hebben dezelfde kleur of contrasterende prints. Kleine kinderen kiezen een kleur die ze mooi vinden, grotere kinderen en tieners willen een fiets die bij hun imago past. De fiets is een modeartikel geworden met voor de bezitter een persoonlijke uitstraling. Een voorbeeld van een Cortina omafiets is de Cortina Soul.

Bekijk ook eens de andere omafietsen van Rijwiel Cash en Carry.

Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
 1. Cortina U1 RB3 Lava Stone Matt Dames
  Vanaf € 539,00 Normale prijs € 599,00
 2. Cortina U1 RB7 Deep Green Matt Heren
  Vanaf € 599,00 Normale prijs € 669,00
 3. Cortina U1 RN Black Matt Heren
  Vanaf € 449,00 Normale prijs € 499,00
 4. Cortina U1 RN Black Matt Dames
  Vanaf € 449,00 Normale prijs € 499,00
 5. Cortina U1 RB3 Black Matt Heren
  Vanaf € 539,00 Normale prijs € 599,00
 6. Cortina U1 RB7 Deep Green Matt Dames
  Vanaf € 599,00 Normale prijs € 669,00
 7. Cortina U1 RB3 2020 Black Matt Dames
  Vanaf € 475,00 Normale prijs € 529,00
 8. Cortina U1 RB3 Black Matt Dames
  Vanaf € 539,00 Normale prijs € 599,00
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina