Triathlon fiets

Triatlon vraagt om een passende fiets

De triatlon is een prachtige duursport die bestaat uit de onderdelen zwemmen, fietsen en hardlopen. Als u aan triatlon doet of wielrennen als hobby hebt, kan een triatlon fiets of tijdritfiets het verschil maken qua prestatieniveau. Een triathlon fiets is een prima keuze als u een kwaliteitsfiets zoekt om optimaal te presteren. Deze fietsensoort biedt ook veel voordelen. De voordelen van een goede triathlon fiets kopen hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet.

Een triathlon fiets is zeer aerodynamisch

Een triathlon fiets of tijdritfiets is veel aerodynamischer dan een racefiets. U kunt een triathlon fiets dan ook prima gebruiken als extra fiets wanneer u op een hoog of hoger niveau aan wielrennen doet. Met name voor tijdritten is een triatlon fiets uitermate geschikt, vanwege de tijdwinst die u met deze lichter trappende fiets boekt. Denk bijvoorbeeld aan de Giant Propel of een Giant Trinity. Dit zijn twee zeer aerodynamische modellen.

Tijdritfietsen en triatlon fietsen zijn goed betaalbaar

Tegenwoordig is een tijdritfiets of triatlonfiets uitstekend betaalbaar. Door het grote aanbod in zowel online als in fysieke winkels en de stevige concurrentie tussen aanbieders van de triatlonfiets en tijdfiets, kunt u deze fietsen vandaag de dag voor scherpe prijzen kopen. Doorgaans is een tijdritfiets in drie prijsklassen verkrijgbaar. De beginklasse loopt tot 1500 euro. De middenklasse triatlon fiets kost meestal tussen de 1500 euro en 4500 euro. Ten slotte kunt u ook nog een triathlon fiets kopen in de hoogste prijsklasse, voor een bedrag van 4500 euro of meer.

Een triathlon fiets kopen is goed voor uw conditie

Met name duurtrainingen zijn met een triatlon fiets langer vol te houden dan met een racefiets, omdat een tijdritfiets of triathlon fiets qua gewicht lichter is en makkelijker trapt. Een triathlon fiets kopen is daarbij erg verstandig als u wielrenner bent en uw tijdrit wilt aanscherpen. Met een triathlon fiets of tijdritfiets bereidt u zichzelf tot in de perfectie voor op de tijdritten, die bij wielrenwedstrijden belangrijke onderdelen van een koers of wielerronde uitmaken.

Een triathlonfiets biedt veel individuele mogelijkheden

Een triathlon fiets kopen kan in alle soorten en maten. Tegenwoordig kunt u uw eigen triathlon fiets of tijdritfiets geheel naar eigen wensen laten samenstellen. U kiest zelf het soort frame (van bijvoorbeeld staat, aluminium, titanium of carbon) van uw triatlon fiets. Maar ook de tandwielen, derailleurs, uw favoriete merk tijdfiets - denk aan Sram of Shimano - of de wielsoort van uw tijdritfiets kiest u zelf uit. Uw triathlon fiets kopen voor een lagere of hogere prijs bepaalt u dus helemaal zelf aan de hand van uw individuele wensen qua materiaalkeuze.

Voordelig online een triathlon fiets kopen

De voordelen van triathlon fietsen zijn legio. Aarzel niet langer, bezoek onze website en koop uw favoriete thriathlon fiets bij ons. De fietsen die wij aanbieden zijn scherp geprijsd en worden snel bij u thuis afgeleverd. Graag tot ziens in onze webshop, waar u met veel voordeel een triathlon fiets kopen kunt!
Een alternatief voor een tijdritfiets is een racefiets met een aerodynamische geometrie, denk hierbij aan de volgende modellen: Giant Contend, Giant Defy en de Giant TCR.

Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
  1. Giant Trinity Advanced Pro 1 2020 Chameleon Blue Heren
    Vanaf € 5.499,00
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina