Racefietsen

Racefietsen van A-merken

In Nederland zijn er verschillende type wielrenners. En ieder type wielrenner heeft andere wensen betreft een racefiets kopen. Wel is het zo dat iedere wielrenner een wielrenfiets wil met een uitstekende kwaliteit. De juiste prijs is daarbij ook van belang. De Giant racefietsen van Rijwiel Cash en Carry voldoen aan deze eisen en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Ook heeft een racefiets bij Rijwiel Cash en Carry een afmontage met Shimano onderdelen zodat u ervan uit kunt gaan dat de racefiets betrouwbaar is en tegen een stootje kan. Hierbij maakt het niet uit of je een beginner of ervaren renner bent.

Aero racefiets

De naam zegt het eigenlijk al een beetje, maar bij deze fietsen wordt de luchtstroom zo efficiënt mogelijk om de fiets heen geleid. Dit zorgt uiteraard voor een minimale luchtweerstand. Verder zie je dat deze fietsen een vrij agressieve geometrie hebben. Een goed voorbeeld van een Aero racefiets is de Giant propel.

Klimfietsen

Mensen die hun racefiets vaak gebruiken bij beklimmingen, kiezen nogal eens voor een van de klimfietsen. Deze zijn nog veel lichter dan de andere fietsen en meestal is er een aangepast verzet dat lichter is. Zeker tijdens vakanties naar de bergen is deze racefiets ideaal.

Endurance racefiets

Bij de endurance fiets geniet je van een zeer comfortabele zithouding. Deze fietsen, zoals de Giant Defy worden dan ook voornamelijk geadviseerd aan fietsers die vaak lange tochten rijden. Dan is een lekkere zit natuurlijk wel prettig. Je zit bij een endurance fiets rechter dan bij een normale racefiets of bij een aerofiets. Het is dus ook gemakkelijker om langer in het zadel te blijven zitten.

Tijdritfietsen

Ook deze naam vertelt je meteen al veel over de fiets. Het gaat over tijd. Deze fietsen zijn er in alles op gericht om je zo snel mogelijk te laten rijden. Het frame is smal en heeft een zodanige vorm dat je zo min mogelijk last hebt van de wind. Je zit op deze fietsen heel diep voorover gebogen. Mensen die voor het eerst op een tijdritfiets rijden moeten daar meestal wel even aan wennen. Verder is het frame vrij stijf en de velgen zijn hoog. Ga je voor een topmodel van de tijdritfietsen, dan zijn de wielen soms zelfs van carbon gemaakt. Je zou denken dat tijdritfietsen de lichtste wielrenfietsen zijn die je kunt vinden, maar dat is niet het geval. Er is namelijk meer tijd te winnen met aerodynamica dan met een veel lichter frame.

Wielrenfiets voor beginners

Uw eerste racefiets kopen doet u niet zomaar. Het is het belangrijk om helder te hebben welk bedrag u uit wil geven en daarnaast is het ook belangrijk om de juiste framehoogte voor u te bepalen. Bij de racefietsen tot een bedrag van 500 euro vindt u vrij standaard racefietsmodellen waarmee u een goede start kunt maken als renner. Bij deze fietsen gaat het om afmontage van  versnellingsgroepen als Shimano 2300, Shimano Sora en Shimano Tiagra.

Een carbon racefiets of een aluminium racefiets

Een aluminium racefiets is een stuk voordeliger dan een carbon racefiets. Verder zijn de carbon fietsen meestal stijver en lichter. Fietsers die net beginnen met een racefiets, kiezen daarom eerder voor een aluminium fiets. Ook is dit model nogal gewild bij mensen die vooral recreatief fietsen. Verder zijn deze fietsen makkelijker te repareren en kunnen ze ook beter tegen een stootje. Aluminium fietsen roesten sneller dan carbon racefietsen. Kijk je naar een carbon racefiets, dan valt meteen op dat deze meer geschikt is voor de echte fanatiekelingen. Ze zijn dan ook meer prestatiegericht. Een ander voordeel van carbon fietsen is dat ze eventueel voor speciale doelen gemaakt kunnen worden. Je kunt ze aan laten passen aan jouw specifieke doelen.

Damesracefiets of herenracefiets

Een dames racefiets is precies ontwikkeld voor de lichaamsbouw van een vrouw. De bovenbuis is bijvoorbeeld korter, zodat je dichter op het stuur zit. Meestal is een vrouwenlichaam een stukje smaller gebouwd dan een mannenlichaam en daarom wordt er gekozen voor compacte en smalle sturen. Ook het dameszadel is aangepast aan het vrouwenlichaam. Er is namelijk een grotere afstand tussen de zitbotjes bij vrouwen. Er zijn ook wel dames die graag op een heren racefiets rijden. Dit ligt natuurlijk aan je lichaamsbouw, maar zeker ook wel aan je persoonlijke voorkeur. Fiets je als dame regelmatig op een heren racefiets en heb je nogal eens fietsgerelateerde klachten, dan is het geen slecht idee om eens om te kijken naar een damesvariant van de wielrenfiets.

Racefietsen uit het middensegment

Als u een fanatieke renner bent die regelmatig fietst heeft Rijwiel Cash en Carry racefietsen die wat meer ‘extra’s hebben en gemaakt zijn om betere prestaties neer te zetten in vergelijking met de standaard racefietsmodellen. Binnen dit segment kunt u een racefiets kopen dat tussen de € 600 en ca. € 1.100 ligt. U heeft dan bijvoorbeeld een wielrenfiets met een afmontage van Shimano 105. Vanaf dit segment wordt de afmontage namelijk steeds belangrijker om tot betere verwachtte prestaties te kunnen komen. Een nieuweling in dit segment is de prachtige Giant Contend.

Racefiets kopen met carbon frame

Racefietsen duurder dan € 1.100 euro, zoals de Giant Defy en de Giant Liv Langma zijn moeilijk te rangschikken omdat deze oplopen tot een aankoopbedrag van € 10.000 euro. Deze topfietsen hebben vaak een frame van carbon met daarbij een top afmontage, denk hierbij aan Shimano Ultegra en Shimano Dura-Ace afmontage. Zo zijn er bijvoorbeeld de Giant Propel en de Giant TCR, ofwel een carbon racefiets met een goede afmontage. Het merk wat de meeste racefietsen heeft in dit segment is Giant.

Fitness fietsen

Uiteraard is een fitness fiets een bijzonder sportieve fiets. Qua uiterlijk en manier van fietsen is hij zeer goed te vergelijken met de racefiets. Toch zit je op een fitness fiets stukken comfortabeler. Dat komt voornamelijk door het rechte stuur en door het soort frame. Bij een wielrenfiets hang je als het ware in de beugels en dat is bij fitness fietsen niet het geval. Deze fiets is uitstekend te gebruiken als je een lange tocht wilt rijden. Ben je een beetje ervaren, dan zit je met gemak na een dag nog comfortabel op het zadel. Het voordeel ten opzichte van een gewone fiets is dat je tempo wel gemakkelijk wat hoger ligt. Deze fietsen worden soms ook wel hybride fietsen genoemd. Dat is niet juist, want een hybride fiets heeft spatborden en meestal ook wel een bagagedrager.

Elektrische racefiets

Mensen zijn vaak verbaasd over elektrische mountainbikes. Dit geldt natuurlijk ook voor een elektrische racefiets. Voor je gevoel rijmt dat niet met elkaar. Toch zijn elektrische racefietsen de laatste tijd steeds populairder geworden. In de schuine buis van de fiets is een accu geplaatst. Deze drijft de middenmotor aan. Meestal zie je niet dat er een motor in de fiets zit, zeker niet bij de wat duurdere modellen. Schakelen gaat niet anders dan bij een andere racefiets en ook het frame ziet er ongeveer hetzelfde uit. Het enige verschil is dat de schuine buis iets dikker is. Dat is natuurlijk noodzakelijk om de accu te kunnen plaatsen.

Gravel bikes

Kwam je ze ook al eens tegen in het bos? Nee, we hebben het nu niet over de alom vertegenwoordigde mountainbiker, maar over een gravel biker. Deze racefietsen zijn uitermate geschikt voor rijden door uitdagender terrein. Eigenlijk zijn ze voornamelijk bedoeld voor het fietsen op wegen met een slecht wegdek, maar in het bos kun je ze natuurlijk ook prima gebruiken. Deze fiets heeft een frame dat veel lijkt op het frame van de endurance racefietsen. Dit betekent dat je ook bij een grave bike redelijk rechtop en dus comfortabel zit. Verder heeft de fiets redelijk brede banden en zo niet, dan is daar in ieder geval wel de ruimte voor. Het is mogelijk om op hele lage bandenspanning te rijden, zelfs 4 bar of minder is mogelijk. Dit is natuurlijk ook een van de verklaringen waarom ze zo goed op een slecht wegdek rijden. Er moet uiteraard ruimte zijn voor deze brede racefietsbanden en daarom zijn er bij een gravel bike altijd schijfremmen aanwezig.

Cyclocrosser

Een cyclocrosser heeft wel wat weg van gravel bikes. Ook bij deze fiets is er meer dan voldoende ruimte voor brede banden. Met deze fiets rijd je voornamelijk door het bos en door wat ruigere velden. Dit zijn dus de plekken waar je eigenlijk ook de mountainbikers tegenkomt. Ook een cyclocrosser heeft schijfremmen. Nodig om meer ruimte te maken voor de brede banden, maar natuurlijk ook heerlijk als je door ruig terrein rijdt.

Racefiets online of in fietsenwinkel kopen

Een racefiets koop je waarschijnlijk niet elke maand. Zelfs niet elk jaar. Daarom is het in de meeste gevallen wel raadzaam om gebruik te maken van deskundig advies. Medewerkers van een fietsenzaak kennen de racefietsen goed en kunnen je vertellen welk model aansluit bij jouw wensen. Het is ook prettig wanneer je even kunt voelen of een fiets lekker zit. Meestal is het zeker ook mogelijk om even een proefritje te maken. Zo weet je tenminste zeker dat je echt de fiets koopt die jij graag wilt hebben. Weet je al precies wat je wilt, dan kan online kopen natuurlijk ook een optie zijn.

Populair

Uitgelicht

Onder de aandacht

Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
  1. Liv Devote Advanced Pro Chameleon Blue
    Vanaf € 3.999,00 Normale prijs € 4.999,00
  2. Liv Enviliv Advanced Pro 2 Disc 2021 Supernova
    Vanaf € 3.999,00
  3. Giant Liv Avow Advanced Pro 1 2020 Metallic Red Dames
    Vanaf € 5.499,00
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina