Ghost mountainbike

Wat is een Ghost mountainbike?

Een Ghost mountainbike onderscheidt zich van andere fietsen, omdat hij speciaal gemaakt is om op onverharde wegen of paden te rijden. Hij kenmerkt zich door een stevig frame en dikkere banden met een duidelijk profiel om meer grip op de weg of op onverharde paden te hebben. Vaak is de voorvork voorzien van vering, om harde klappen op te vangen en de polsen van de fietser te ontzien. Er zijn zelfs modellen te koop waarbij ook het achterwiel geveerd is. Deze fietsen worden full-suspension mountainbikes genoemd. Het stuur bestaat uit een rechte buis met goede handvatten om een goede grip te hebben. De mountainbike wordt ook wel MTB of ATB (All Terrain Bicycle) genoemd.

Ghost mountainbike modellen

Ghost produceert een gevarieerd aanbod aan fietsen, zodat voor iedere fietser de juiste soort mountainbike gevonden kan worden. Zowel beschikbaar in heren- en damesuitvoeren als leuke modellen voor kinderen. Ghost mountainbikes zijn uitgevoerd in verschillende mooie designs en met onderdelen van hoge kwaliteit. Een Ghost mountainbike is geschikt voor gebruik in de stad en op asfaltwegen, maar juist op de onverharde wegen komt de Ghost mountainbike helemaal tot zijn recht. De damesfietsen van Ghost zijn een ideale balans tussen sportiviteit en comfort.
Bekijk hier de overjarige Ghost modellen voor extra voordeel!

Ghost mountainbike beschikbaar voor iedereen

Voor iedereen die graag op een Ghost mountainbike wil (gaan) fietsen bestaat er een geschikt model. Denk daarbij aan verschillende dames- en heren modellen, maar ook aan kleinere uitvoeringen voor kinderen is gedacht. Het verschil in grootte voor kinderen ligt voor de hand, maar mountainbikes voor dames onderscheiden zich op meer gebieden. Bij het frame van een damesmodel mountainbike is de bovenste buis vaak wat lager en zijn de bovenbuis en de schuine onderbuis wat korter. Hierdoor zit de fietser meer rechtop en daarmee neemt de druk op het kruis af. De remmen zijn meestal ook wat minder zwaar uitgevoerd, omdat vrouwen over het algemeen een lager gewicht hebben dan mannen. Het stuur is wat dunner zodat ook kleinere handen een goede grip hebben en minder breed omdat de schouderbreedte meestal smaller is dan bij heren.
Een goed alternatief voor een Ghost Mountainbike, zijn de mountainbikes van Giant!.

Bent u toch meer geintresseerd in een Racefiets? Bekijk dan hier ons race assortiment!

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.